Dscoop User Group

Workshop kennissessie met een groep internationale gebruikers van HP-technologie.

Service

Concept, Strategy, Business Model

Client

Dscoop & HP

Year

2019

Intro

Dscoop is de wereldwijde gebruikersgroep van HP Industrial printing group. Tijdens het internationale  congres in Port Aventura in Spanje, hebben gebruikers geleerd hoe ze hun businessmodellen beter konden analyseren en verbeteren.

Quality

In de maakindustrie is de gebruikelijke uitgangspunt kostprijs. Meestal word er gewedijverd op de 'wat'. Terwijl de winst zit in de 'hoe'. Om dit begrijpelijk te krijgen zijn inzichten in je eigen business model noodzakelijk.


Door verschillen te laten zien in de verschillende businessmodellen van de industrie, ontstonden er inzichten in de 'oorzaak en gevolg' van je model. Uit de inzichten bleek dat veel slimmere concurrenten vaak helemaal niet op de prijs, levertijd of kwaliteit zaten. Maar op de manier waarop ze service verleenden.

Concreet betekende dat de deelnemer leerde waar ze beter in konden worden zonder al te moeilijke ingrepen. En daarmee inzichtelijk konden maken voor zichzelf of de modellen en investeringen, toekomstbestendig waren.

Het de modellen en inzichten werd praktisch en eenvoudig in een workshop vorm gegeven. Daarmee leerden de deelnemers dat er geen ingewikkelde en complexe consultaties nodig zijn om slim en strategisch te ondernemen.