FUJIFILM Business Innovation

Het maken van een channelstrategie met data, strategie en businessmodellen voor specifieke EU-landen.

Service

Strategy, Business Model

Client

FUJIFILM Business Innovation

Year

2020-ongoing

Intro

In een wereld waar de meeste channelstrategieën transactioneel worden uitgerold, wilde FUJIFILM Business Innovation global dit keer anders doen. Door eerst een gedegen onderzoek te doen naar potentiële channelpartners en hun werkwijze, hebben ze een andere invalshoek gekregen. Dit heeft ertoe geleid dat getallen en informatie vertaald konden worden naar doelstellingen, waardoor er beslissingen konden worden genomen in Europa.


Uitvoering

Ik kan niet alles vertellen omdat het project onder NDA (Non Disclosure Agreement) valt. Snelheid en het bundelen van data was belangrijk. Het verbinden van de belangrijkste punten tot een duidelijk overzicht was belangrijker.

FUJIFILM heeft een ander inzicht gekregen omdat ik continue voor een "Challenger" model heb gekozen. Het resultaat is dat FUJIFILM binnen paar weken overzicht had. De vervolgstappen zijn continue met challenger sessies voortgezet. Ze konden we scenario's en keuzen continue verbeteren.

Het wederzijds vertrouwen en elkaar helpen stond voorop. Om dit project tot een succes te maken, heb ik een Japanse mentor in de armen genomen.

Het resultaat is een tevreden klant die vervolgopdrachten heeft gegund. Uiteindelijk heeft het geleid tot vriendschappen. Tot vandaag bespreken we strategische beslissingen.