Medicoindustrien & Novo Nordisk

Door traditionele planmatige patronen los te laten ontstond er ruimte voor nieuwe modellen.

Service

Business Model, Value Proposition

Client

Medicoindustrien Medtech Denmark

Year

2019

Intro

Wat doet doe je als de grootste medische technologiebedrijf  vraagt om een hun verdienmodel te flippen? Hoe kun je toekomstbestendig worden om van behandeling naar preventie te schakelen?

Samen met acht medische techbedrijven zijn er in vijf dagen nieuwe verdienmodellen ontwikkeld tegen diabetisch.

Quality


Samen met acht medisch techbedrijven zijn er allerlei businessmodel-, innovatie- en strategiegames  gespeeld om tot inzichten te komen. De gangbare methode was een kosten verslindende methode, waarbij succes werd gepland. Maar wie kan er nu echt goed in de toekomst kijken? Wie geeft er garantie dat de klant en gebruiker baat bij heeft?

Op basis van kennis van de medische techbedrijven en de neurodiversiteit aan mensen van het team, kwam met al snel met allerlei creatieve invalshoeken.Binnen paar dagen was er inzicht op het financieel en operationeel model haalbaar was. De waarde zat juist in het preventief model. Zowel de opdrachtgever als de medische techbedrijven moesten omdenken. Ze waren gewend om te behandelen. Nu moesten te het voorkomen.

Op de laatste dag van het project mochten de teams zelf aan het management van Novo Nordisk de nieuwe businessmodellen en waardeproposities voor de producten en diensten presenteren. Door gebruik te maken van spelvormen en veel voorbeelden, kwamen er inzichten.